MESTERE: LSK avsluttet 2017-sesongen med å slå Sarpsborg i cupfinalen. 5. mars står det om årets første tittel når Rosenborg kommer på besøk i UNICEF Mesterfinale.

Storkamp mot RBK: UNICEF Mesterfinale på Åråsen 5. mars

Gjør deg klar for en storslagen sesongstart på Åråsen 5. mars: Rosenborg kommer på besøk i UNICEF Mesterfinale. Med sesongkort kommer du «gratis» inn.

Årets første tittel står på spill seks dager før seriestarten mot Bodø/Glimt. Fjorårets seriemester Rosenborg møter fjorårets cupmester Lillestrøm.

- Dette blir et fyrverkeri av en generalprøve. Og vi satser på å starte sesongen som vi avsluttet den forrige. Med en tittel, sier daglig leder Robert Lauritsen.

NFF støtter LSK med penger slik at gressmatta på Åråsen skal bli klar til den rekordtidligere sesongåpningen. Lauritsen håper på minst 5000 tilskuere. Billettprisene vil være som på en ordinær hjemmekamp i Eliteserien, men hvis du har sesongkort vil du få kampen mot Rosenborg med på kjøpet.

Ikke kjøpt sesongkort for 2018 ennå? Det kan du gjøre her!

I fjor ble UNICEF Mesterfinale arrangert for første gang. Da sikret Rosenborg seg mesterfinale-trofeet med å vinne 2-0 mot Brann i Bergen.

- I år som i fjor ønsker vi å starte sesongen med et trofe. UNICEF Mesterfinale betyr starten på 2018- sesongen og er for oss en fin måte å innlede kampen om trofeer på. Rosenborg innleder gjerne hver sesong med å spille Mesterfinalen. Sesongen er i gang og vi akter å vise oss frem fra vår beste side fra første spark, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til fotball.no.

- Mesterfinale mot Rosenborg på Åråsen er en perfekt generalprøve før Eliteserien starter, sier LSK-trener Arne Erlandsen.

Fotballpresident Terje Svendsen ser også frem til kampen. 

- Mesterfinalen ble spilt for første gang mellom Brann og Rosenborg i fjor, og det ble godt mottatt. Tittelen og trofeet er offisielt på lik linje med ligatrofè og kongepokal, så dette blir en ny skikkelig prestisjeduell mellom to av de mest tradisjonsrike klubbene i Norge, nemlig Lillestrøm og Rosenborg. Sesongen i fjor ble avsluttet med en heidundrende cupfinale og vi håper og tror sesongen 2018 skal starte med en flott og underholdende mesterfinale, sier Svendsen. 

- Kampen har fortsatt navnet UNICEF Mesterfinalen, og den røde tråden fra UNICEF er «Støtt Mesterbarna» som henspeiler på barn i deler av verden som UNICEF hjelper i sitt arbeid. Vi oppfordrer klubber, supportere og alle seere av kampen på MAX om å støtte opp om UNICEFs viktige arbeid, fortsetter fotballpresidenten. 

Før, under og etter kampen vil det være en sending som oppfordrer seere til å bidra til å støtte UNICEFs arbeid med Mesterbarna.

- Vi i UNICEF Norge er kjempeglade for å være del av årets sesongåpning i norsk fotball og det som allerede har blitt en flott tradisjon, UNICEF Mesterfinalen. Fotball betyr mye for millioner av barn over hele verden, og gir både glede og mestring. Samtidig er fotballen med på å inspirere barn til lek og samhold, og hva er vel mer naturlig enn å sette barna i fokus når årets første trofé skal deles ut, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

- Du kan allerede nå være med og støtte hovedformålet med årets UNICEF Mesterfinale 2018. Bli med og støtt MESTERBARNA – Vipps fritt valgt beløp til 77739  - eller SMS «Mester» til 2040 (kr 200.-). Mesterbarna er alle de barna som kjemper viktige kamper utenfor fotballbanen hver eneste dag. Alle disse har rett til å føle seg trygge og til å få en utdannelse, og det jobber vi i UNICEF for hver eneste dag, fortsetter Viken.  

Kampen skal vises på MAX klokken 19.00, med sendestart 18.30. 

– UNICEF Mesterfinalen var en suksess for oss i 2017. I år spilles den noen uker tidligere enn i fjor, faktisk bare åtte dager etter OL-avslutningen, men det betyr jo bare at ventetida er herlig kort. Vi gleder oss stort til å vise generalprøven mellom Lillestrøm og Rosenborg på MAX, sier sportsdirektør i Discovery Networks og Eurosport, Eirik Koren.

Annonse fra Eliteserien: