Solbakken gjest mot Brann: - Deilig å komme tilbake til Åråsen

Til hver hjemmekamp denne sesongen inviterer LSK en tidligere spiller som æresgjest. Mot Brann i onsdagens cupkamp kommer en av de aller største: Ståle Solbakken (50).

Annonse:

- Det er alltid deilig å komme tilbake til Åråsen. Jeg koser meg hver gang jeg svinger bilen inn der. Jeg kjenner igjen lukta med en gang. Det er en spesiell stadion som har betydd mye for meg, sier Solbakken til lsk.no.

Her kan du kjøpe billetter til onsdagens cupkamp mot Brann på Åråsen!

FC København-treneren følger fortsatt LSK tett - og var som alle andre emd hjerte i klubben svært skuffet over lørdagens tap mot Vålerenga på overtid.

- Det var en godt gjennomført bortekamp. Andre omgang var solid. Det var en kamp man spilte seg mer og mer inn i. Og man kunne ha avgjort det rett før slutt. Man taper på en veldig uheldig måte.

Han scoret hele 34 mål på 99 kamper for LSK i løpet av tre og en halv sesong på Åråsen på midten av 1990-tallet. Med drakt nummer 10 var Grue-mannen en meget dominerende skikkelse, han spilte seg inn på landslaget, og det var ikke uten grunn at Kanari-Fansen sang «én Gud, Ståle Solbakken» om midtbanestrategen.

- Hele byen, Åråsen, miljøet. Det fascinerte meg. Det var mange sterke personligheter. Innimellom jobbet de litt mot hverandre, og de var ikke alltid så glade i hverandre. Men da det var kamp, da var alle der. Da var vi der. Sammen for Lillestrøm, sa Solbakken om sin tid i LSK i dette «God Fugl»-intervjuet fra i fjor høst:


Onsdagens 4. runde-kamp mot serieleder Brann vurderer han slik:

- De har jo akkurat møtt hverandre i serien. Brann er nok noe tappet for krefter etter Rosenborg-seieren, og Lillestrøm har hatt en hviledag ekstra. Så jeg holder Lillestrøm som knappe favoritter. Jeg tror det blir en bra kamp, sier Solbakken, som synes Arne Erlandsens lag hadde fortjent mer enn 11 poeng etter 12 serierunder.

- Lillestrøm har fått litt dårlig betalt ut fra det jeg har sett. Samtidig har laget vært litt lite Lillestrøm i noen faser. Mer trøbbel i egen boks og flere personlige feil enn vanlig. Og da kan stresset melde seg etter en bra avslutning på fjoråret med cupseier. Men klubben har en bedre stall enn på lenge, så jeg tror dette kommer til å bli bra utover i sesongen.

Selv har han nettopp gjennomført sin tyngste sesong som FCK-trener. Fredagens 4-1-seier mot AGF - som sikret Europa League-kvalifisering - sørget imidlertid for en fin avslutning.

- Den hardeste sesongen i min tid i FCK. Men det lå litt i kortene. Vi mistet halve førsteelleveren etter å ha vunnet «The Double» to år på rad. Og fire av de spillerne som var igjen fikk langtidsskader. Superligaen før jul var en katastrofe, men vi gjorde det bra i Europa og gikk videre fra gruppespillet i Europa League. Etter jul har det vi gjort det ok. Og vi fikk heldigvis Europa League-kvalifisering, sier Ståle Solbakken.

Annonse fra Eliteserien: