Skuffende tap mot Odd i Skien

(Odd - Lillestrøm 3-1) Thomas Lehne Olsen scoret i sin tredje kamp på rad - uten at det hjalp: Elbasan Rashani, Vegard Bergan og Stefan Mladenovic sørget for at Odd slo Lillestrøm i den siste seriekampen før fotballferien.

Odd styrte det meste i innledningen på kampen, og det var ikke ufortjent at ledermålet kom etter et snaut kvarter. Telemarkingene dro seg litt for lett inn i LSKs straffefelt. Til slutt havnet ballen hos Elbasan Rashani - som enkelt satte den i mål bak Marko Maric.

LSK kom mer med de siste 20 minuttene av første omgang, men det ble med noen langskudd og nesten-sjanser.

To minutter etter pause ble Simen Kind MIkalsen stygt taklet av Jone Samuelsen. Odd-veteranen var sent ute og gikk hardt inn i venstrebacken - som likevel klarte å fortsette etter det som så ut som en vond smell i kneet.

Men vondt skulle bli til verre: Ti minutter ut i andre omgang doblet Odd ledelsen etter en corner. Vegard Bergan fikk gå opp alene ved første stolpe. Marko Maric var pakket inn i feltet og kom seg aldri i posisjon til å avverge midtstopperens heading.

En snau halvtime før slutt foretok Arild Sundgot et dobbeltbytte i håp om at laget skulle kjempe seg inn i kampen. Charles Ezeh og Gary Martin erstattet Fredrik Krogstad og Kristoffer Ødemarksbakken.

Men i stedet punkterte Odd kampen på en kontring etter 65 minutter. Fredrik Nordkvelle fant Stefan Mladenovic - som enkelt kunne trille ballen i det tomme målet. Begge lagene hadde muligheter til å score de siste 25 minuttene. Rashani avsluttet i stanga for Odd, og Aleksander Melgalvis hadde to store muligheter uten å få uttelling. Først med et skudd som gikk utenfor. Så med en heading som ble reddet på streken.

Kanskje skulle også Thomas Lehne Olsen hatt straffespark da han ble revet ned av Steffen Hagen, men dette var dagen da det meste gikk galt for Lillestrøm.

Moelven-gutten var også nær kvarteret før slutt da han bredsidet ballen like utenfor på et skuddforsøk fra 16 meter.

Etter 78 minutter skulle han imidlertid lykkes. Gary Martin spilte fri spisskollegaen - som avsluttet presist i det lengste hjørnet og bak Sondre Rossbach. Scoringen var Thomas Lehne Olsens syvende i Eliteserien denne sesongen.

I sluttminuttene headet Aleksander Melgalvis i stanga, Simen Kind Mikalsen skjøt over - og Simen Rafn traff rett på Odd-keeper Rossbach. Men til tross for en brukbar sluttspurt klarte ikke LSK å score flere mål. Dermed ble alle poengene igjen i Skien.

LSKs lag: Maric - Rafn, Sandberg, Kippe, Mikalsen - Melgalvis, Krogstad (Ezeh i 29 min.), Mathew, Ødemarksbakken (Martin i 29 min.) - Knudtzon (Moses i 6 min.), Olsen.