Sjekk topp 5-lista: Dette er Kippes beste VIF-minner

- Det deiligste målet jeg har scoret, uttalte Frode Kippe etter å ha headet inn seiersmålet på Ullevaal like før slutt i 2009. Triumfen topper kapteinens liste over de beste minnene mot Vålerenga.

Annonse:

Ingen spillere er i nærheten av å ha spilt så mange derbyer mellom Lillestrøm og Vålerenga som Frode Kippe. Lørdagens møte - med avspark på Intility Arena klokka 17.00 - blir 28. gangen veteranen spiller toppseriekamp for LSK mot VIF.

Kippes fasit så langt: 9 seire. 9 uavgjort. 9 tap.

Her kan du kjøpe billetter til bortefeltet på VIF-LSK!

Etter torsdagens trening tok oppfordringen - og rangerte sine fem største øyeblikk fra de mange kampene han har spilt mot bydelslaget fra Oslo.

- Det beste minnet er da jeg scoret seiersmålet to minutter før slutt under Henning Berg i 2009. Å bli matchvinner foran Kanari-Fansen der var fantastisk. Deretter følger nok hjemmekampen i 1998 da Kjetil Nilsen ble matchvinner. Vi vant 3-2, og det var en viktig seier for et ungt LSK-lag som hadde startet sesongen svakt. Bortekampen det året, da Diallo scoret fire mål i 5-1-seieren på Bislett, er nok nummer tre, sier Kippe.

- På fjerdeplass velger jeg semifinaleseieren i cupen mot Vålerenga på Åråsen i 2005. Det var stort, minnes kapteinen.

Den siste kampen han trekker fram er Ullevaal-møtet i 2014. Frode Kippe scoret først for LSK, før han gjorde selvmål - men ble reddet av Moryke Fofanas perlescoring som sikret 2-2 like før slutt.

Fortsatt synes Eliteseriens eldste spiller at det er like gøy å møte erkerivalen.

- Absolutt. Det er dritgøy å spille de kampene. Det er de kampene du gleder deg mest til. Det blir mange hverdager i fotballen. Så har du noen festdager. Kampene mot Vålerenga er en av dem. Jeg har hørt det er solgt en del billetter, så jeg håper det blir fullt hus.

- Hvem er favoritt?

- Det er ganske 50-50 i de kampene der. Jeg vet ikke hva statistikken er, men jeg føler at de fleste kampene har vært jevne. Vålerenga er vel favoritt på grunn av tabellposisjonen og hjemmebane. Likevel er det en veldig åpen kamp. Begge lag mobiliserer litt ekstra, sier Frode Kippe.

Annonse fra Eliteserien: