Sheriff Sinyan: Fryktet at karrieren var over

Vi glemmer ikke kampen borte mot Stabæk i 2016. En av de viktigste i LSKs historie, og helt avgjørende for at rekorden for flest sammenhengende år i toppdivisjonen står. Sheriff Sinyan debuterte fra start, og ble den store helten. Alt så utrolig lyst ut. Før alt ble snudd på hodet.

Annonse:

Sheriff Sinyan fikk en drømmeavslutning på 2016-sesongen: Med Frode Kippe utestengt, ble han kastet inn som midtstopper. Unggutten scoret både sitt første mål i Eliteserien, og ble kåret til banens beste.

Karrieren pekte rett til værs, men så fikk den plutselig en brå vending noen uker senere. Etter at Holmlia-gutten pådro seg en alvorlig kneskade, ventet måneder med opptrening og usikkerhet. 

– Jeg fikk kneet ut av ledd og måtte inn til operasjon. Legene estimerte omkring seks måneder før jeg skulle bli spilleklar igjen. Det var seks tunge måneder der man hele tiden er nødt til å jobbe med seg selv mentalt, forteller Sinyan.

– Trodde du karrieren din var over?

– På et tidspunkt gjorde jeg det. Men det var da jeg forsto at jeg måtte jobbe knallhardt for å komme tilbake igjen, både mentalt og fysisk. Jeg vil ikke være noe annet enn fotballspiller – det er det jeg drømmer om. 

Måtte inn til ny operasjon

Etter stor hjelp fra støtteapparatet i LSK skulle det nå se ut til at den unge spilleren ville være spilleklar til sommeren 2017. Sommeren forsvant og høsten kom – Sinyan var ikke å se på banen. Flere har etterspurt status rundt skaden, uten at han har villet uttale seg om det før nå. 

– Jeg måtte gjennom en ny operasjon i november. Uten at jeg vil gå inn på detaljer om hva operasjonen gikk ut på, er hovedpoenget at ting går i riktig retning for meg. Det har vært mange opp- og nedturer det siste året, men nå føles det bra. Jeg er veldig motivert!

– Hva har vært mest utfordrende i denne prosessen, og hva har hjulpet deg gjennom den?

– Det har vært frustrerende å ikke vite når jeg kan spille fotball igjen. Man vet kun at rehabilitering tar tid, og at man ikke har en dato å forholde seg til – bare det er energikrevende. Uvissheten er vanvittig utfordrende! Heldigvis har familie og venner alltid vært der for meg, og laget har inkludert meg til tross for at jeg ikke har kunnet trene med dem i hallen eller på feltet. Vi har et godt samhold i laget som gjør det enklere å komme seg gjennom en sånn skade. Det er jeg veldig takknemlig for.

Skal gjengjelde omtanken på fotballbanen

Fysioterapeut Geir Kåsene sier at Sinyan nå får lov til å belaste beinet etter et lengre opphold uten noen form for belastning. 

– Det vi jobber med nå er gradvis å styrke muskulaturen rundt beinet. Han skal gjennom en ny kontroll i løpet av februar og da blir det bestemt hvilke nye steg han kan ta. Det er en åpenbart motivert og blid Sheriff vi har på trening for tiden, og det er godt å se etter tiden han har vært igjennom, sier Kåsene.

Sheriff forteller ydmykt at skadene har bidratt til å utvikle han som person.

– Når man havner i den situasjonen jeg har vært gjennom det siste året, er det lett å se tilbake på hva man har tatt for gitt tidligere. I dag verdsetter jeg små ting i større grad og ser en høyere verdi i det, forklarer Sinyan. Han eksemplifiserer det ved å fortelle om motivasjonen han får bare ved å se gutta knyte på seg fotballskoene.

Sheriff sier videre at han har fått flere hyggelige meldinger fra fansen i tiden han har vært borte.

– Det setter jeg enormt stor pris på. Jeg skal gjengjelde omtanken de har gitt meg når jeg er tilbake på banen igjen, avslutter Sheriff med et stort smil.

Er du klare for nye oppturer i 2018? Kjøp sesongkort her!

Annonse fra Eliteserien: