Seier mot Vålerenga

Lillestrøm - Vålerenga 2-1

Hjemmekampen mot Vålerenga er blant de viktigste kampene i sesongen. Til tross for at det ble en tøff kamp, så viste spillerne disiplin og kjempet seg til en 2-1 seier.

Etter en start der begge lag kjempet hardt om ballen, får LSK et frispark midt på Vålerengas banehalvdel etter 9 minutter. Simen Rafn slår frisparket inn i Enga-feltet. Som så ofte før er Frode Kippe høyest i feltet, og header inn ledermålet.

Scoringen er Frodes fjerde mot Vålerenga, like mange som Arild Sundgot og Pål Strand.

Allerede et par minutter etter scoringen er bortelaget nær ved å score. Ghyas Zahis får ballen tre meter fra mål, men et god Arnold Origi redder avslutningen.

Etter scoringen er det Vålerenga som tar over mye av initiativet. De har mye ball, men sliter med å skape sjanser.

I motsatt ende har vi en del kontringer, men heller ikke de ender opp i farlige sanser.

Etter 29 minutter får Vålerenga corner. Christian Grindheim lurer seg unna markeringen sin og header inn utligningen. Det står 1-1.

Vålerenga fortsetter å ha mye ball, mens vi kontrer. Først på slutten av omgangen kommer en ny stor sjanse. Marco Tagbajumi spilles igjennom. Han forsøker å runde keeper, men kommer for langt ut til siden. Keeper slår avslutningen til corner.

Et par minutter senere har Mathew hovedrollen. Han drar i gang et angrep, får tilbake ballen, spiller vegg med Udo og tråkler seg inn i Vålerenga-forsvaret. Fra 14 meter tupper han ballen inn helt nede ved stolperoten. Vi leder 2-1.

Bortelaget kaster alle mann i angrep, og skaper en gigantsjanse når Juklerød skyter i stolpen.

Like etter er vi frempå med en ny mulighet, men det står fortsatt 2-1 når dommeren blåser av omgangen.

Vi gjør et spillerbytte i pausen. Erik Brenden kommer inn for Udo.

Andre omgang starter jevnt. Ingen av lagene klarer å skape farlige sjanser.

10 minutter ut i omgangen er bortelaget nær ved å lykkes. Et skudd lurer Origi. Han er på vei til feil side, men klarer å slenge ut armene og stoppe skuddet. En Enga-spiller kaster seg fra for å tuppe ballen inn i det åpne målet, men Marius Amundsen er raskere. Med en perfekt takling klarerer han ballen unna.

Like etter får Charles en god mulighet. Han klemmer til på volley fra 17 meter, men ballen går like utenfor.

Fem minutter senere forsøker Krogstad et skudd. Enga-keeperen slipper ballen. Erik Brenden er på returen, men keeper redder.

Med et kvarter igjen kommer Moses inn for Marco Tagbajumi.

Mathew for den neste sjansen. Fyrer av et skudd, men treffer like utenfor.

I det klokken passerer 90 minutter gjør vi vårt siste bytte. Stefan Antonijevic kommer inn for Fredrik Krogstad.

Selv om Vålerenga kaster alt de har i angrep de siste minuttene, så blir det ikke flere mål. Vi vinner 2-1 og tar 3 viktige poeng.

Takk til alle de 8552 som tok turen til Åråsen i dag.