Se Haralds LSK-dokumentar: Klubben som har sin egen by

Harald Harborg (16) valgte på øverste hylle da han skulle lage en dokumentarfilm i skoleoppgave. Den ble om Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

Her kan du se Haralds LSK-dokumentar:


Pappa Henning har vært styremedlem i LSK, og farfar Ole Kristen var mangeårig reporter og programleder i NRK - med stor kjærlighet for Lillestrøm Sportsklubb. Ikke så rart Harald Harborg også er glad i Åråsen-klubben.

- Det var aldri noe tvil om hvilket fotballag jeg skulle heie på. Da jeg nevnte at en venn av meg heiet på Vålerenga, sa pappa at jeg gjerne kunne heie på dem - men at jeg da ikke kunne bo sammen med ham, forteller Harald Harborg.

Så valget av tema var enkelt da andreklassingene ved Elvebakken videregående skole i Oslo fikk i oppgave å lage en dokumentarfilm.

- Lillestrøm Sportsklubb er noe av det som betyr mest for meg. En veldig fin fotballklubb med en veldig god supporterkultur. Dessuten er Lillestrøm et fint sted med ekstra fine folk. Så jeg grep sjansen da muligheten kom.

Han tok med seg kameraet på en LSK-trening, og intervjuet Erling Knudtzon, Mats Haakenstad og Aleksander Melgalvis om tribunekulturen på Åråsen og betydningen av LSK-supporterne.

- Jeg var litt stressa da jeg skulle intervjue spillerne. Spesielt Erling - som jeg har sett spille fotball siden 2010. Du er jo litt redd for å drite deg ut når du møter idolene dine. Men de er profesjonelle, så det gikk fint. En veldig gøy opplevelse, sier 16-åringen, som både intervjuet, filmet og redigerte reportasjen.

- Hvilke forventninger har du til årets sesong?

- Det blir vanskelig å forbedre cupresultatet, men jeg tror vi får en bedre plassering i serien. Jeg tror ikke vi trenger å være redde mot slutten av sesongen - slik det har vært de siste årene.

Husk å kjøpe sesongkort - som Harald. Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: