Per Berg: - Aktuelt å være med videre

Per Berg (72) var kaptein da den lange veien tilbake mot toppen ble kronet med seriegull i 1976. Han har også bidratt stort økonomisk, og er ikke avvisende til å gjøre det igjen.


Forsvarsspilleren fra Frogner er en av de mest betydningsfulle i LSKs historie. Per Berg debuterte allerede i 1964, men fikk først oppleve seriespill på øverste nivå i 1975. Han vet mer enn de fleste om hvor lang og vanskelig veien tilbake skulle bli.

Jeg opplevde jo å rykke ned fra 2. til 3. divisjon. Så var vi syv år i 3. divisjon før det begynte å gå oppover. Vi sleit lenge med å komme oss opp fra 3. divisjon. Tommy var god allerede da, men det var kamper der han hadde tre mann på seg. Det ble mange knokkelkamper i Østland/Nordre, og uten toppdommere – for å si det sånn. Det gikk veldig lang tid før vi klarte å komme oss opp. Men da vi først klarte det, gikk vi hele veien, forteller Berg.

Før den avgjørende serieavslutningen hjemme mot Bryne i 1976 var nervene i helspenn. Det hadde snødd mye natten før, men takket være en stor dugnadsinnsats ble banen spilleklar. Kaptein Berg sendte Lillestrøm tidlig i ledelsen fra straffemerket etter at Tom Lund, selvsagt, hadde blitt felt. 20 minutter før slutt avgjorde Tommy det hele med å sette inn 2-0. LSK var seriemester.

Det var ikke avgjort før i siste kampen. Vi hadde Bryne hjemme her, og det var en fantastisk opplevelse, minnes Per Berg.

Etter noen tunge sesonger ser han lysere på LSK-fremtiden – med cupfinalen 3. desember som en stor gulrot.

Jeg er optimistisk egentlig jeg nå. Det er litt lovende toner. Selvfølgelig er økonomien trang, og det er en hemsko når det gjelder å få et virkelig godt lag. Men vi får håpe at det kan komme litt etter hvert. Og når det gjelder cupfinalen, så er det femti-femti. I en enkel kamp kan hvem som helst vinne.

Hva vil et cupgull bety for Per Berg?

Det betyr kjempemye, så klart. Det betyr jo at vi er med i toppen på en måte, selv om vi ligger langt nede på tabellen. Forhåpentligvis vil det også skape entusiasme hos supportere og sponsorer slik at det er mulig å løfte seg på tabellen i Eliteserien.

Nå har du brukt mer penger på fotball enn de fleste, men ser du for deg at du vil være involvert i Lillestrøm i framtida på noen måte?

Ja, jeg ser ikke bort fra det. Jeg vil si at det er litt avhengig av klubbens ambisjoner og planer. På en eller annen måte er det vel aktuelt å være med videre, sier Per Berg.

Han er den fjerde tidligere Lillestrøm-spilleren som intervjuet i God fugl-aksjonen – som til nå har samlet inn nærmere 200 000 kroner. Samtlige sponsorinntekter og øvrige bidrag går rett i en pott som øremerkes en ny spiller før 2018-sesongen.

Har du lyst til å bidra? VIPPS til 118038 eller kontonummer 1503.46.11413. Merk innbetalingen med «God fugl».

Annonse fra Eliteserien: