Onsdag starter alvoret - Amundsen tror på toppstrid

Marius Amundsen (25) fikk oppfylt en stor drøm med å bli norgesmester for barndomsklubben. Onsdag 3. januar starter oppkjøringen til 2018-sesongen, og lillestrømlingen tror på mer jubel.

- Jeg er veldig optimist. Hvis vi ser litt bak resultatene i 2017, så er det ikke tvil om at vi skulle ha endt høyere på tabellen. Jeg mener at vi kan komme blant de fem beste i Eliteserien, og kanskje ta medalje, med noen forsterkninger og litt flyt, sier Amundsen.

Onsdag 3. januar klokka 10.00 samles troppene igjen til årets første trening i LSK-hallen. 

- Det viktigste nå er at vi får en god treningsperiode fremover, sier midtstopperen, vel vitende om at de gode sesongforberedelsene betalte seg i fjor.

Opplevelsen på Ullevaal stadion 3. desember sitter fortsatt i kroppen til Amundsen og lagkameratene.

- Det var helt utrolig å vinne cupfinalen. Det er ikke lett å beskrive med ord. Vanligvis er du veldig fokusert på arbeidsoppgavene når du er fotballspiller, men på Ullevaal merket jeg spenningen også som spiller. Jeg følte meg nesten som en tilskuer under kampen. Det var ekstremt spennende. Og at vi skulle klare det... Det er det sykeste jeg har vært med på, sier Marius Amundsen.

Da kampklokka rundet 90 minutter satt mange LSK-supportere med hjertet i halsen. Jonas Lindberg kom plutselig alene med Arnold Origi. Keeperen reddet mesterlig, og en lettet Amundsen løp bort og ga lagkameraten et velfortjent klapp på skulderen etter tigerspranget.

- Da sa jeg til Arnold at han hadde vunnet cupen for oss. Sarpsborg hadde noen enorme sjanser, men Arnold var så god at det nesten så kontrollert ut. Han har noen kvaliteter som han viste veldig tydelig i den kampen.

- Hvordan var det å komme hjem til Lillestrøm med kongepokalen?

- Det var mektig å se så mange vise sine følelser for Lillestrøm. Det er lenge siden klubben og byen kunne kjenne på den gode følelsen som fotballen kan gi. Ekstra morsomt var det å se så mange kjente være så glade, sier Marius Amundsen.

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018 ennå? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: