Nysæther gjest mot FKH - sjekk oppfordringen til fansen

Kenneth Nysæther (48) har ikke bare tre perioder som LSK-spiller. Til daglig er han levende opptatt av å sørge for at Åråsen-publikummet tar i bruk supportereffekter.

Annonse:

Den tidligere kraftspissen er æresgjest mot Haugesund, og som selger og medeier i Comet Sport Lillestrøm - som har en rekke LSK-produkter til salgs - er han naturlig nok opptatt av at flest mulig går riktig kledd på kampene.

Les også: Se LSK Live før FKH med Lennartsson og Mesfin

Selv tar Nysæther på seg drakta før han drar på Åråsen for å se klubben i sitt hjerte.

- Jeg vil oppfordre flere til å gå på kampene i gult og svart. Når Borussia Dortmund spiller hjemmekamper, så stiller omtrent alle opp i drakta. Det er ganske kult. Og det hadde også kledd LSK, som en folkelig familieklubb, godt. Jeg sier ikke det bare fordi jeg jobber med å selge LSK-effekter, men fordi jeg virkelig synes det er en bra ting. Vi selger både drakt, pique, genser og en rekke andre LSK-produkter på Comet Sport, og alt overskudd går tilbake til klubben, sier Nysæther, som vil gi gjestene på VIP'en på søndag et lynkurs i hvordan man skal kle seg på Lillestrøm-kamp.

Som sisteårs junior ble lillestrømlingen - som er nevø av LSK-kjempen Frank Grønlund - tatt opp i A-stallen før 1989-sesongen. Nysæther fikk 12 kamper, og det var nok til å bli seriemester i første forsøk.

- Jeg husker at det var veldig mye løping - og veldig mye dødballer. Jeg og Buer'n (Tom Buer) fikk akkurat nok kamper til å bli seriemester. Bjarmann manglet én. Hehe. Men jeg fikk vel ikke utrettet all verden det første året. Jeg fikk i hvert fall én stolpe (karakter 1) på VG-børsen. Det utklippet fikk jeg rammet inn av Frank Grønlund til jul. Det henger på hytta, forteller Kenneth Nysæther med et smil.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Haugesund søndag klokka 18.00!

Deretter fulgte ett år i Vålerenga og ett år i Strømsgodset før han ble hentet tilbake til Lillestrøm. 1992-sesongen ble spissens beste på Åråsen - med 11 seriemål på 21 kamper.

- Da hadde vi et veldig bra lag, og jeg hadde en god vårsesong. Vi hadde Mjelde, McManus og meg på topp, og en god for i Dennis Schuller. Så det var egentlig bare å møte opp.

Etter 92-sesongen ble Nysæther solgt til nederlandske Fortuna Sittard der han også gjorde det bra. I 1994 var han nær nok en retur til LSK, men endte - igjen - opp i Vålerenga.

- Svein Rustad fikk ikke ut fingeren, så fem minutter før overgangsfristen gikk ut måtte jeg takke ja til Vålerenga. Men jeg kom heldigvis tilbake til LSK i 1997. Dessverre måtte jeg gi meg da jeg fikk prolaps i ryggen ett år før kontrakten gikk ut. Det var surt. Jeg hadde blitt omskolert til midtstopper, og syntes det var veldig gøy.

- Hva husker du best fra tiden som LSK-spiller?

- Det er vel seriemesterskapet i 1989. Av enkeltkamper er det nok den gangen jeg scoret hattrick borte mot Mjøndalen i 1992. Vi hadde det veldig gøy sammen det året. Vi var en fin kompisgjeng.

Søndag håper han på tre poeng mot et gulljagende Haugesund - slik at LSK kan ta et steg bort fra den verste nedrykksstriden. Og han håper selvsagt på en ny cupfinale - der supporterne vil fargelegge Ullevaal gult og svart.

Comet Sport Lillestrøm holder til i Storgata 1.

Ønsker du å leie Per Berg-losjen til søndagens kamp mot Haugesund? Send mail til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: