LSK skapte mest - tapte poenget på overtid

(Molde - Lillestrøm 2-1) Fredrik Krogstad (22) ga LSK ledelsen, men Molde hadde marginene med seg - og vant kampen på overtid.

Lillestrøm leverte en meget solid bortekamp mot en av medaljefavorittene. Arne Erlandsens lag skapte flest sjanser, og hadde fortjent å ta med seg minst ett poeng hjem til Åråsen.

Men på overtid satte innbytter Ibrahim Wadji innlegget fra Erling Braut Håland i mål. Svært bittert for et hardtkjempende og godt LSK-lag - som tok ledelsen etter 25 minutter. Erling Knudtzon sto for et nydelig forarbeid da han dro seg fri inne i feltet, og la tilbake til Fredrik Krogstad. 22-åringen skjøt ballen i mål.

Fem minutter senere var LSK nær å doble ledelsen. Simen Rafn dro av en Molde-spiller, og skjøt via keeper Andreas Linde og i tverrliggeren.

Etter 37 minutter var bortelaget igjen farlig frempå. Thomas Lehne Olsen kastet fram beinet på en avslutning fra Erik Brenden. Ballen gikk like utenfor.

LSK så ut til å ha ganske god kontroll på begivenhetene da hjemmelaget fikk straffespark like før pause. Thomas Lehne Olsen nappet til skjorta til Kristoffer Haugen - som gikk i bakken. Erling Braut Håland satte straffesparket i mål.

Men de gule og svarte reiste seg. En god kontring sendte Ifeanyi Mathew alene mot mål, men Fredrik Aursnes dro ned midtbanespilleren. Aursnes slapp med gult kort.

Thomas Lehne Olsen rakk også å sette ballen i mål før pause, men dommer Svein Oddvar Moen blåste frispark til Andreas Linde etter et sammenstøt med Frode Kippe.

- Linde har holdt oss inne i kampen, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport i pausen.

LSK fortsatte den gode trenden etter sidebyttet. Erik Brenden dro seg inn i feltet - og ble tydelig holdt av en Molde-spiller - uten å få straffespark.

Etter 58 minutter vant Stefen Antonijevic en luftduell. Headingen ble imidlertid stoppet av en Molde-spiller.

Midtveis i omgangen kom begge lagene til hver sin store sjanse. Først reddet Mats Haakenstad et skudd fra Etzaz Hussain på streken. Så kontret LSK. Thomas Lehne Olsen spilte til Erling Knudtzon. Knudtzon dro seg fri i feltet og skjøt, men Andreas Linde fikk slått til corner.

Drøye kvarteret før slutt vant Antonijevic nok en gang i lufta. Headingen gikk imidlertid over mål.

Ti minutter før slutt var Molde farlig frampå på en corner. Babacar Sarr fikk gå opp helt alene. Headingen gikk over mål.

Kampen så ut til å ende med 1-1 da Erling Braut Håland vant en duell med Simen Rafn. 17-åringen kom seg ned til dødlinja, og slo inn foran mål. Innbytter Wadji var sist på ballen - som gikk inn bak Matvei Igonen.