LSK med julegaver til barneavdelingen på Ahus

Ungdomsavdelingen i Lillestrøm ville gjøre noe for de som ikke har det så bra i jula. Og tok rollen som julenisser for barneavdelingen på Ahus.

Ungdomsavdelingens Åse Merete Hansen tok med seg Emilie Kjernsmoen (LSKs damelag), Madelene Borgersen (LSK Sommerfugl J12), Kristoffer Borgersen (LSK Rovfugla G09) - og flere poser med julegaver til sykehuset på Lørenskog. Og ble møtt med store smil av ansiktsmaler Kristin Sletten Olufsen og prosjektleder Monika Øverå.

- Det er mange som gjerne vil være hjemme når det er jul, og vi ordner det slik at de aller fleste får anledning til det. Men så er det noen som er for syke til å feire jul hjemme. Og da er det så viktig at de kan få noen ekstra julegaver mens de er her - slik at det blir en god jul også på sykehuset. Det er ikke satt av penger på sykehusbudsjettet til julegaver, så vi er avhengig av støtte fra andre som tenker på oss. Det er helt fantastisk at Lillestrøms ungdomsavdeling kommer hit med ferdigpakkede julegaver til barna, sier Monika Øverå, prosjektleder for musikkterapi og aktivitet på Ahus.

Ungdomsavdelingen fikk inntekter på kiosksalg i forbindelse med cupfinalearrangementene, og ville bruke overskuddet til noe samfunnsnyttig. 

- Vi jobber for barn og unge i nærmiljøet, så julegaven til alle de frivillige i år er faktisk at vi gir gaver til barneavdelingen på Ahus. Vi føler at det er mer nyttig å gi enn å få. Og dette er et godt prosjekt å støtte, sier UA-styrets Åse Merete Hansen.

Hun håper det kan bli en årlig tradisjon at man gir julegaver til barneavdelingen på Ahus. 

De aktive i ungdomsavdelingen var også glade for å ta rollen som julenisser.

- Det er bra at vi kan gi gaver til de som er her og ikke har det så bra, mener Madelene Borgersen.

- Det er veldig koselig å kunne gjøre noe for de som ikke får lov til å være hjemme med familien sin i jula, sier Emilie Kjernsmoen.

Ahus sender en stor takk til initiativet fra LSKs ungdomsavdeling.

- Det ligger masse omtanke i dette som vi setter veldig pris på. Det betyr masse for oss, sier Monika Øverå.

Annonse fra Eliteserien: