Ledelsen glapp igjen - Stabæk vant 3-2

(Stabæk - Lillestrøm 3-2) LSK tok ledelsen på Nadderud, men tre Stabæk-scoringer like før og etter pause snudde kampen. Gary Martin reduserte - uten at det førte til poeng.

- Det skjedde noe i 15 minutter. Vi gamblet i forsvarsspillet, og plutselig sto det 3-1. Vi kan ikke regne med å skape flere sjanser enn dette på bortebane. Men vi er ikke gode nok i begge boksene, sier trener Arne Erlandsen til Max etter kampen.

Det så lyst ut da LSK tok ledelsen etter 22 minutter. Erling Knudtzon fosset gjennom på venstrekanten etter en nydelig ball fra Simen Rafn. Alene med keeper spilte han uselvisk til Ifeanyi Mathew - som plasserte ballen i mål til side for Stabæk-keeperen.

Mot slutten av første omgang startet trøbbelet for Lillestrøm. Fem minutter før pause dro John Hou Sæter seg fri på venstrekanten og la inn foran mål. Ola Brynhildsen dro seg fri og avsluttet - via Matvei Igonen og inn i nettet.

Tre minutter senere gikk Tony Brochmann i bakken. TV-bildene viste at Simen Rafn var borte i foten til dansken, og LSK var heldig som unngikk at bæringene fikk straffespark.

Fem minutter etter pause ble Ohi Omoijuanfo spilt fri. Alene med Igonen satte den tidligere LSK-spilleren ballen mellom beina på estlenderen. Dermed hadde Stabæk snudd kampen.

Etter 58 minutter spilte Stabæk seg nok en gang gjennom LSK-forsvaret. Ola Brynhildsen rundet Igonen og satte ballen i det tomme målet.

Plutselig ledet hjemmelaget 3-1.

- Vi slipper til et fryktelig billig mål som gjør at Stabæk kommer inn i kampen. Og de scoret for enkle mål etter pause. Vi ga de for mye rom, og vi må være flinkere til å falle av, sier Frode Kippe til Max.

- Vi må ta med oss det at vi skaper masse sjanser. Men vi kan ikke slippe inn tre mål, sier Erlandsen.

En halvtime før slutt ble Thomas Lehne Olsen erstattet av Gary Martin. Like etterpå reduserte engelskmannen etter å ha mottatt ballen fra en annen innbytter, Aleksander Melgalvis.

LSK skapte flere gode muligheter som kunne ha gitt 3-3. Aller nærmest var Knudtzon fem minutter før slutt. Han dro seg fri og avsluttet fra skrått hold, men ballen ble så vidt stoppet av Mande Sayouba - som fikk en hånd på ballen.

Dermed vant Stabæk 3-2, og passerte LSK på tabellen. Som mot Kristiansund og Molde ga kanarifuglene fra seg ledelsen for så å ende opp med null poeng. Arne Erlandsens lag er nå nest sist i Eliteserien foran søndagens hjemmekamp mot Sandefjord på Åråsen.

- Det blir nok en viktig match. Vi skulle gjerne hatt med oss noe herfra. Nå har vi fått en forferdelig start. Vi må skjerpe oss betraktelig, sier Frode Kippe.