Krogstad trener Erlandsens sønn: - Helt strålende

Fredrik Krogstad nøyer seg ikke med to daglige økter med A-laget. Nå er han også blitt assistent på G14 - der Arne Erlandsens sønn Marcus (13) er en av spillerne.

I åtte minusgrader hadde midtbanespilleren sin første økt med de unge Lillestrøm-spillerne på mandag. Sammen med hovedtrener Rune Haavelmoen har han fått ansvaret med å lede årets G14-lag.

Annonse:
Krogstad synes det er stas å bidra på utviklingssiden i LSK. Dessuten får han selv verdifull erfaring - for han ønsker en fremtidig jobb i fotballen etter at karrieren som aktiv er over.

- Jeg syns det er veldig gøy og givende å kunne hjelpe barn til å bli bedre fotballspillere. Dette er også noe jeg kan tenke meg å drive med etter at min egen spillerkarriere er over. Å begynne allerede nå, er helt strålende, sier Krogstad.

22-åringen driver for tiden med en bachelor i Sport Management, og han tror at miksen av kunnskap han får via utdanningen, trenerjobben og erfaringene som spiller, gjør at han har noe å bidra med etter at han legger fotballskoene på hylla. 

- Målet er å bli trener, så å starte her på G14 er helt strålende. Det er veldig fine gutter, legger han til.

Han er ikke redd for trenerjobben skal gå utover egne prestasjoner som fotballspiller. Han mener heller at det tilfører energi og hjelper ham i hverdagen.

- Jeg er ikke med for fullt, så det er jeg ikke redd for. Hadde jeg vært det, så kunne det nok blitt litt mye. Slik som det er nå, med to dager i uka, tror jeg det bare er positivt. Det er godt å ha noe annet å tenke på. 

Han håper og tror at de unge spillerne blir ekstra trigget av at en fra A-laget er med i trenerteamet.

- Jeg håper de syns det er stas. Det ser ut til at de yter det lille ekstra som de vanligvis ikke ville gjort hvis de hadde hatt en pappatrener eller noe sånt. At det er stas for meg, er det ingen tvil om i alle fall. Jeg håper det er bra for utviklingen deres også.

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018 ennå? Det kan du gjøre her!

Marcus Erlandsen, sønn av LSK-trener Arne Erlandsen, bekrefter at det er stas å bli trent av en profilert Eliteserie-spiller. 

- Det er veldig gøy å ha Fredrik som trener. Jeg får definitivt lyst til å vise meg ekstra fram når en fra A-laget er treneren min, sier Erlandsen junior. 

ASSISTENT: Fredrik Krogstad gleder seg stort over å være med som assistenttrener for årets G14-lag. Foto: MORTEN STOKSTAD
ASSISTENT: Fredrik Krogstad gleder seg stort over å være med som assistenttrener for årets G14-lag. Foto: MORTEN STOKSTAD

- Jeg tror Arne liker at jeg kjører ham litt ekstra. Jeg kjenner Marcus litt fra før, og han er litt sånn som Arne. Liker å jobbe hardt og kliner til i duellene. Han gjenspeiler litt av det som Arne står for, sier Krogstad med et smil. 

- Med Rune og Fredrik er Marcus og lagkameratene i de beste hender. De kan bli så gode de bare vil - hvis de legger ned jobben som kreves, sier Arne Erlandsen.

Den ferske treneren håper å hjelpe de unge spillerne med utviklingen, og mener fremtiden til Lillestrøm ser lys ut.

- Jeg vet at mange av dem er veldig gode. Det er en veldig fin gjeng, som virker veldig interesserte i å bli bedre, avslutter 22-åringen. 

Annonse fra Eliteserien: