Kreftkampen 2018: Pål Strand inviterer LSK-supportere til Raufoss

Pål Strand har scoret noen praktfulle mål mot Vålerenga - og vært med på flere derby-triumfer sammen med Espen Søgård. På lørdag håper 42-åringen at en sammensatt lag med Raufoss- og LSK-veteraner skal slå motstanderne fra Gjøvik og Vålerenga.

Annonse:

Sammen med initiativtaker Geir Langedrag (bildet) arrangerer den mangeårige Lillestrøm-spilleren «Kreftkampen» for tredje året på rad. Denne gangen gjør Raufoss-gutta litt ekstra ut av arrangementet, og har invitert tidligere LSK- og VIF-spillere for å forsterke de lokale lagene.

Lørdag klokka 16.00 spilles kampen på Nammo Stadion - hjemmebanen til Raufoss.

Trykk her for mer informasjon om arrangementet!

- Jeg har slitt med strekk i leggen i et par måneder, men jeg satser på å spille så lenge jeg holder, sier den tidligere venstrekanten.

Han ble umiddelbart en publikumsyndling da han debuterte for LSK i 1999. Og i løpet av ti sesonger på Åråsen satte Pål Strand store spor etter seg.

Nå gleder han seg stort til å møte gamle kjente, og i tillegg sørge for inntekter til kreftsaken.

- Vi fikk ideen til dette arrangementet etter at faren min fikk kreft og gikk bort for tre år siden. De fleste familier blir berørt av kreft-sykdommen, og vi ønsker å gjøre vårt for å ta opp kampen mot en så brutal sykdom. Så dette er tredje gangen den blir arrangert. Og vi har allerede samlet inn 200 000 kroner nå i år før kampen er spilt, forteller Pål Strand.

Primus motor Geir Langedrag synes det er stas å invitere tidligere Lillestrøm- og Vålerenga-spillere denne gangen slik at rivaleriet mellom Raufoss og Gjøvik-Lyn får en ekstra spiss på seg.

- Vi gleder oss veldig til denne vennskapelige bataljen på lørdag, og håper på så mange som nærmere 1000 tilskuere. Det viktigste er at vi får samlet inn mest mulig penger til kreftsaken, men det blir forhåpentligvis også en spennende og underholdende kamp over to ganger 30 minutter. Og ikke minst blir det en hyggelig bankett etterpå med mye mimring, sier Langedrag.

Det vil bli gratis inngang på kampen, men folk oppfordres til å støtte kreftsaken enten via bøsser eller VIPPS til 106977. I 2016 og 2017 ble det totalt samlet inn 455 000 kroner. Målet i år er å nå den magiske 300 000-grensen. Dessuten skal det auksjoneres bort en signert LSK-drakt (og for så vidt VIF-drakt, selv om det ikke er like interessant).

Her kan du legge inn bud på den signerte LSK-drakta!

- Lokaloppgjørene mellom Raufoss og Gjøvik på 1990-tallet var ofte jevne og tette. Det er jo også kampene mellom Lillestrøm og Vålerenga. Så jeg tror på en jevn kamp, sier Strand.

Han får blant annet med seg Gunnar Halle, Tom Guldbrandsen, Arild Sundgot, Bjarne Sognæs og Geir Frigård på det sammenslåtte laget mellom Raufoss og LSK. Lagleder er ingen ringere enn Ivar Hoff - som har trent både Lillestrøm og Raufoss.

- Det blir veldig gøy. Det er artig at vi kan treffes og mimre litt samtidig som vi forhåpentligvis kan underholde publikum. Jeg håper også noen fra Kanari-Fansen kan ta turen. Det hadde vært stort, sier Pål Strand.

Selv har han også hatt en tung tid etter at han så vidt overlevde hjertestansen på en Raufoss-trening i 2012. Men han føler at han stadig blir bedre.

- Fysisk sett går det veldig bra, bortsett fra denne strekken i leggen. Jeg trener hodet hver dag, og det har blitt veldig, veldig mye bedre fra der jeg startet. Men det blir nok aldri som det en gang var. De som bor rundt meg vet at jeg glemmer ting til tider. Det har blitt en del av hverdagen, selv om det kan være frustrerende - ikke minst for min egen del. Men det er ikke noe stort hinder i hverdagen. Alle glemmer jo, men jeg glemmer kanskje litt mer, sier Pål Strand.

Her kan du gi ditt bidrag til Kreftkampen 2018!

Se video-hilsen fra Pål Strand her:


Annonse fra Eliteserien: