Kippe utvist - Sarpsborg vant 2-0

(Sarpsborg 08 - Lillestrøm 2-0) Med ti mann - etter at Frode Kippe ble utvist en drøy halvtime ut i kampen - holdt LSK stand i en time mot Sarpsborg. Men Patrick Mortensen og Kristoffer Zachariassen sørget for at poengene ble igjen i Østfold.

Annonse:

En god Marko Maric holdt lenge Lillestrøm inne i kampen med flere gode redninger, men etter 60 minutter klarte ikke keeperen å forhindre at Mortensen ga hjemmelaget ledelsen. LSK-spillerne ropte på offside da dansken mottok ballen helt alene foran Lillestrøm-målet, men dommer Tom Harald Hagen lot spillet gå - og Sarpsborg-spissen trillet enkelt inn 1-0.

13 minutter senere ble kampen i realiteten avgjort. Jon-Helge Tveita vant ballen og avanserte fram på Sarpsborgs høyrekant. Backen la inn til en umarkert Kristoffer Zachariassen som plasserte ballen bak Marko Maric.

LSK startet friskt i Østfold. Etter fire minutter satte Thomas Lehne Olsen ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside av dommer Hagen.

Hjemmelaget svarte raskt med to store målsjanser - som begge ble reddet mesterlig av Marko Maric. Først var han lynraskt nede i hjørnet på en avslutning fra Patrick Mortensen. Så fikk han med et tigersprang kastet seg og klarert et farlig frispark fra Joachim Thomassen som gikk via Mortensen.

Etter 13 minutter viste Arnór Smárason seg fram. Fra hjørnet av 16-meteren skjøt han i det lengste hjørnet. Sarpsborg-keeperen slo ballen til corner.

Så - i løpet av to minutter - skjedde det som kom til å prege kampen med negative fortegn for Lillestrøms del. Frode Kippe pådro seg to gule kort i to ulike situasjoner med Mortensen. Dermed måtte kapteinen forlate ballen etter en drøy halvtime. Akkurat som under fjorårets oppgjør i Sarpsborg måtte LSK avslutte kampen med ti mann.

Rett før pause kunne likevel gjestene med litt flaks ha tatt ledelsen. Arnór Smárason dro med seg ballen og fikk avsluttet fra 18-19 meter. Men igjen slo Aleksander Vasyutin til hjørnespark.

- Jeg synes vi har klart oss bra med ti mann, sa Smárason til Eurosport i pausen.

Daniel A. Pedersen fikk sin debut i LSK-drakta da han erstattet Melgalvis halvveis.Men med en spiller mindre ble det en tung andre omgang.

Fem minutter etter sidebyttet vartet Maric opp med nok en meget god redning. Harmeet Singh skjøt i god posisjon, men LSK-keeperen var raskt nede og fikk slått til corner.

Etter hvert fikk imidlertid Sarpsborg uttelling på det spillemessige overtaket. Scoringene til Mortensen og Zachariassen gjorde at østfoldingene vant 2-0.

I sluttminuttene var Thomas Lehne Olsen nær ved å score i sin femte strake kamp i Eliteserien. Spissen hamret til fra over 20 meter, men tverrliggeren stoppet det knallharde skuddet.

- Kampen endret karakter etter at Lillestrøm fikk en spiller utvist. Lillestrøm var gode før det, men med en mann mer var det ett lag på banen, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport.

LSKs lag: Marko Maric - Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Rafn - Erling Knudtzon (Fredrik Krogstad i 30 min), Aleksander Melgalvis (Daniel A. Pedersen i 45 min), Ifeanyi Mathew, Erik Brenden (Stefan Antonijevic i 55 min) - Arnór Smárason - Thomas Lehne Olsen.