TILBAKE I TRENING: Frode Kippe fikk en ekstra feriedag, og var på sin første trening for året torsdag. Her er intervjues han av Ole-Martin Andersen - som er i journalistpraksis i Lillestrøm Sportsklubb i januar og februar.

Kippe like motivert som før(-ti)

Om 13 dager fyller han 40 år. I dag startet Frode Kippe forberedelsene til enda en sesong i LSK-drakta. Forsvarskjempen ser et stort potensial i spillergruppa, og er sikker på at laget ender høyere på tabellen i år.

Annonse:

Denne uka starter LSK-laget med oppkjøringa til sesongen 2018. Etter å ha fått en ekstra dag ferie etter NM-gullet, er Kippe nå tilbake i trening. Tiden etter cupfinalen har vært spesiell for veteranen.

- Det har helt klart vært en fin tid. Jeg har fått nyte seieren, og hatt litt ferie, både med laget og familien. Kampen satt i en liten stund, så det var nødvendig. Alt i alt har det vært en fin opplevelse i etterkant. 

Nå er imidlertid stopperkjempen klar for å ta fatt på en ny sesong, og skal vi tro han er det ikke alltid lett å komme tilbake i hardtrening etter et avbrekk fra fotballen en periode.

- Det er alltid litt tungt å komme i gang. Jeg har vært 4-5 uker uten fotball nå, så det kribler litt i beina. Å komme inn i miljøet og se gutta igjen, er kjekt. Du merker at du har savnet det når du har vært borte fra det en liten stund.

Personlig har han klokkertro på spillergruppa, og tror laget har potensial til å kjempe betydelig høyere på tabellen den kommende sesongen. 

- Vi fikk til en del bra i fjor, selv om tabellplasseringa ikke var all verdens. Likevel skal det ikke så mye til før vi kjemper en god del høyere neste sesong. Jeg ser helt klar et potensial i gruppa, det gjør jeg, sier Kippe. 

At man i tillegg skal ut å spille i Europa igjen, gleder kapteinen. Han er spent på hva laget kan prestere også der.

- Det skal bli gøy å spille ute i Europa igjen. Det har vært for lenge siden. Presset på oss i de kampene er ikke så stort, så om vi spiller med senkede skuldre i de kampene, har jeg tro på at vi kan bite fra oss.

Personlig har spilleren med 399 seriekamper for LSK, også noen personlig mål for sesongen som kommer.

- Jeg har lyst til å bidra på en god måte, slik jeg gjorde i fjor. Det blir selvfølgelig viktig å holde seg skadefri, og unngå de mest alvorlige skadene. Å få bidra så godt jeg kan, er målet mitt. 

At han fyller 40 år 17. januar, er ikke noe problem, skal vi tro hovedpersonen selv.

- Motivasjonen er fortsatt på topp, og jeg syns det er like gøy å spille fotball. Det er det morsomste jeg gjør, avslutter 39-åringen. 

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018 enda? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: