Kippe: - Jeg har savnet dette

Etter ti år ute av det gode, europeiske selskap, er endelig Lillestrøm tilbake på den internasjonale arenaen. For Frode Kippe (40) har det vært et stort savn.

Annonse:

Kapteinen er den eneste spilleren som var med i 2008 da LSK sist spilte europacup. Den gang ble det tap mot FC København.

Les også: Se vår sending fra supporterpuben i Linz!

Klokka 19.45 i kveld er det endelig tid for Europa-comeback. Motstander er østerrikske LASK Linz.

- Det er veldig gøy. Jeg har savnet dette. Det er moro å spille mot nye lag og være i nye land. Det er absolutt en ekstra motivasjon som spriter opp hverdagen. Det blir artig å se hvordan vi står i forhold til det laget her. Jeg tror vi skal kunne matche dem bra. Men det er alltid usikkerhetsmomenter knyttet til lag man ikke har spilt mot før, sier Frode Kippe.

Onsdag kveld ledet Jörgen Lennartsson sine spillere gjennom en treningsøkt på en drøy time på stadion i Linz. Selv om mange holder hjemmelaget som store favoritter, preges LSK-leiren av optimisme. 

- Jeg håper at vi har en fair mulighet. Jeg så at vi sto til 7 i odds hos Norsk Tipping, så det er tydeligvis ikke mange som har troen på oss her. Men jeg tror denne kampen kan passe oss bra hvis vi får fram vårt beste spill. Vi må ligge tett defensivt, gi fra oss lite rom, og få noen overgangsmuligheter. Vi kommer forhåpentligvis til å få en del kontringsrom. Så gjelder det å ta vare på ballen når vi vinner den. Vi må kunne variere litt. Jeg tror det er viktig å holde litt i ballen når vi har muligheten, sier Kippe.

Midtstopperkollega Marius Amundsen gleder seg stort til sin første kamp i Europa League-kvalifiseringen.

- Hvis vi spiller på våre styrker med bra kontringsspill, så tror jeg det kan bli en veldig, veldig spennende kamp der vi kan få til et bra resultat. Så blir det spennende med en ny trener som kommer med noen justeringer på spillestil. Han vil ha litt mer alternativer enn bare å slå i bakrom. Vi vet ikke mye om laget vi møter, men jeg tror mulighetene er gode, sier Marius Amundsen.

- Det kan bli interessant hvis LSK får det første målet?

- Ja, så klart. Hvis vi tar ledelsen og de må opp og fram - og vi kan jage kontringer med hurtige angrepsspillere - så blir det veldig morsomt, svarer Lillestrøm-gutten.

Jörgen Lennartsson, som tidligere blant annet har ledet Elfsborg til gruppespillet i Europa League, ser for seg dette kampbildet:

- Det blir sikkert en kamp der LASK Linz kommer til å ha ballen litt mer enn oss. Der de trykker på i begynnelsen, og vi må forsvare oss med et bra, kompakt og aggressivt forsvarsspill med fokus på kontringer. Så håper jeg at vi kan vokse inn i kampen. Et viktig mål for oss er å score. Det er viktig med bortemål i Europa. Vi kommer ikke til å satse på 0-0. Vi kommer til å forsvare oss på best mulig måte, men også gå fremover for å score mål, sier Jörgen Lennartsson.

PS! TV 2 Sportskanalen sender LASK Linz - Lillestrøm.

Les også: Lennartsson: - Fantastisk med så mange supportere i Linz

Annonse fra Eliteserien: