God Fugl: Werni ble hudflettet av Ståle Solbakken

Peter Werni ble hentet fra Skjetten til Lillestrøm i 1995, og fikk raskt merke vinnerkulturen som rådet i spillergruppa - ikke minst hos Ståle Solbakken.

Annonse:

For Werni gikk guttedrømmen i oppfyllelse da han skrev under for favorittklubben. Forsvarsspilleren fikk ti sesonger på Åråsen, som midtstopper og back, og vant seriesølv både i 1996 og 2001.

Her kan du kjøpe billetter til mandagens storkamp mot Rosenborg!

- Det var en stor overgang fra Skjetten - med mange stjernespillere i garderoben og en helt annen treningskultur enn jeg var vant til. Jeg husker veldig godt en av de første treningene på den gamle grusbanen bak her. Jeg skulle ta et raskt frispark. Jeg spilte sammen med Ståle Solbakken, og laget vårt ledet da jeg klarte å slå en feilpasning. Ståle bare hudflettet meg - for vi skulle vinne kampen. Det spilte ingen rolle at jeg var en rookie fra Skjetten, så jeg fikk høre det. Men det var deilig å se den vinnerkulturen, sier Werni.

- Føler du at den vinnerkulturen var gjennomsyret i alle de ti årene du var her?

- Ja, jeg vil si det. Det var en sterk vinnerkultur. Jeg hadde jo Arne (Erlandsen) lengst her, og han har en ekstrem vinnermentalitet. Han skulle vinne alt - også interne konkurranser med spillerne - og den holdningen fikk han prentet inn hos spillerne. Jeg føler at det også var en veldig vinnerkultur som lå der i veggene da jeg kom. Det var en forventning om at vi skulle være blant de tre beste hvert år. Kanskje også kjempe om gullet.

Intervjuet med Peter Werni er det andre i sesong 2 av God Fugl, og vi retter en stor takk til God Fugl-sponsor Areal & Bolig. Siden 1992 har selskapet utviklet og solgt hundrevis av boliger. Snart lanseres det nye prosjektet på Sundbyhagan på Råholt. Boligene er godkjent for Husbankfinansiering

Ta kontakt med Petter Aure, [email protected], i Proa Eiendomsmegling for å melde din interesse.

Her kan du lese mer om Sundbyhagan sentralt på Råholt!

Se God Fugl-intervjuet med Peter Werni her: 


Annonse fra Eliteserien: