God Fugl: Bjerk trodde det hadde rablet for Tom Lund

Tidligere dødsback og materialforvalter Finn Bjerk (69) skjønte ingenting da den ett år yngre kompisen Tom Lund i 1973 takket nei til å erstatte Johan Cruyff i det som var Europas beste lag: Ajax.

Annonse:

Den munnrappe taxisjåføren er femtemann ut i årets God Fugl-sesong. Vi forhørte oss med Bjerk hvordan omgivelsene reagerte på at en spiller fra norsk 3. divisjon takket nei til datidens gigant. Ajax fra Amsterdam.

- Vi vanket mye sammen. Da Tommy sa nei til Ajax, lurte jeg på om det hadde rablet for ham. Han skulle erstatte Johan Cruyff som hadde gått til Barcelona. Jeg hadde vel gått til Amsterdam hvis jeg hadde fått muligheten, sier Bjerk med et smil.

Den gang hadde Ajax nettopp slått Juventus, og vunnet den gjeveste klubbturneringen i Europa for tredje gang på rad.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Rosenborg søndag klokka 18.00

- Han hadde slått til der. Det kan jeg love deg. Tommy hadde alt. Han kunne ha nådd utrolig langt. Og du må huske på en annen ting: Han hadde fått mange gode medspillere rundt seg. Bare der hadde han hevet seg 25-30 prosent. Her i Lillestrøm hadde han ikke så mange gode medspillere, påpeker lillestrømlingen.

- Din egen spillerkarriere, hva skal vi si om den?

- Opp og ned. Mange gule og røde kort, da. Hehehehe. Neida, jeg hadde det fint i Lillestrøm. Fikk være med på oppturen etter at vi ble norgesmestere for juniorer i 1966.

- Hvordan var det å være med som materialforvalter i den andre store epoken, på midten av 1980-tallet?

- Jeg dømte et par år først før jeg fikk forespørsel om å bli materialforvalter her. Det sa jeg ja til, og det var gøy. Da opplevde jeg både seriemesterskap og cupmesterskap med Lillestrøm. Og mange fine turer. Vi hadde et fantastisk lag på den tida med Tom Sundby, Bård Bjerkeland, Kjetil Osvold, Arne Amundsen... Hele laget var bra. Det eneste skåret i gleden på den tida var da vi tapte ufortjent mot Rosenborg i seriefinalen i 1985. Den var sur å svelge, minnes Finn Bjerk.

Storkampen mot RBK: LSK frir til moderklubbene

God Fugl-redaksjonen sender en stor takk til vår største samarbeidspartner DNB for solid støtte! Og oppfordrer alle LSK-venner til å bli DNB-kunder.

Her kan du bytte bank til DNB

Se video-intervju med Finn Bjerk her:


Annonse fra Eliteserien: