Gjest mot Godset 2. juli: Schiller vender hjem

En av de aller største vender tilbake til Åråsen i seriekampen mot Strømsgodset 2. juli: Dennis Schiller (53) er æresgjest!

Annonse:

Den populære svensken var sist tilbake da han ble intervjuet i forbindelse med God fugl-serien før jul i fjor. Nå tar han turen for å se gamleklubben i Eliteserie-kamp mot Strømsgodset.

Før kampen mot drammenserne blir Schiller intervjuet på VIP'en. Og i pausen tar vi en prat med den gamle helten ute på matta foran Kanari-Fansen.

Dennis Schiller - som har bodd i Molde siden overgangen til Romsdal-klubben i 1997 - gleder seg til å møte gamle kjente på Åråsen.

- Jeg har jo vært der flere ganger etter at jeg flyttet, det er alltid kjekt å komme tilbake. Det var jo i Lillestrøm jeg spilte god fotball og hadde mine beste år. Jeg har mange gode venner i byen som jeg fortsatt har mye kontakt med. Venner for livet, sier Schiller til lsk.no.

Les også: Møter Bryne på Åråsen i kvartfinalen

Han kom til Lillestrøm fra IFK Göteborg før 1987-sesongen, og hadde ti strålende sesonger i gult og svart. I løpet av tiden i LSK spilet han seg også inn på det svenske landslaget. Det ble 14 kamper og ett mål for moderlandet.

- Da vi slo Wales borte og jeg scoret mitt eneste landslagsmål, gikk det rykter om at Manchester United ønsket meg. Men jeg hørte aldri noe derfra. Jeg husker at jeg var i samtaler med Eintracht Braunschweig, Aarau og Aston Villa - uten at det endte med overgang. Men jeg trivdes veldig godt i Lillestrøm, så det var aldri noen nedtur at det ikke ble proffkarriere utenlands, sier høyrebacken.

- Hva er dine beste minner fra tiden som LSK-spiller?

- Det er fra perioden med Ivar Hoff.  For meg var Ivar Hoff en spesiell trener. Han elsker, virkelig elsker, fotball. Så man løp litt mer da man hadde Hoff'ern som trener. En ekte fotballmann. Vi fikk straffetrening da vi vant, og kosetrening da vi tapte. Den perioden var helt fantastisk - med blant annet cupfinale i 1992, minnes Dennis Schiller.

Les også: Gjør som Sandberg - bli med på Coerver-trening

Han var meget sentral da LSK vant det siste seriemesterskapet i 1989, men det var i en tid da et seriegull ikke var spesielt.

- Vi vant serien i 1989, men det var ingen happening sånn sett. Det var 2000 på tribunen. Det var perioden med Ivar Hoff rundt 1992 som var den kjekkeste, sier Dennis Schiller.

Se God fugl-intervjuet med den populære høyrebacken:


Annonse fra Eliteserien: