Frode Kippe 40 år - dette er hans karriere

Frode Kippe ble møtt med ballonger i garderoben på 40-årsdagen. Jubilantens karriere har inneholdt så mangt: Blant annet to cupgull, Liverpool-spill og flest seriekamper for hans kjære LSK.

Annonse:

I dag fyller vår kaptein og stopperbauta Frode Kippe 40 år. Her oppsummerer vi hans utrolige karriere så langt.

* Frode Kippe er den spilleren med flest toppseriekamper for LSK, med sine 399. Han kom til klubben i 1997, og han etablerte seg veldig raskt til å bli en god og uredd midtstopper. Debuten kom mot Stabæk på Åråsen i 1997, da han ble byttet inn som venstreback for Steinar Pedersen i det 65. spilleminutt.

* Etter å ha fortsatt utviklingen i 98-sesongen, da han blant annet scoret sitt første seriemål, ble han solgt til den engelske storklubben Liverpool etter sesongen. Oppholdet på balløya inneholdt også to låneopphold i Stoke City.

* Etter fire år i England, returnerte Kippe i 2002 til Lillestrøm. Comebacket i den gule drakta kom i bortekampen mot Bryne 28.april 2002, da han kom inn for Indridi Sigurdsson.

* Etter å ha tapt cufinalen etter ekstraomganger i 2005, fikk han i 2007 oppfylt en stor drøm med å løfte kongepokalen over hodet etter 2-0-seieren over Haugesund på Ullevaal stadion. Endelig hadde han vunnet noe med Lillestrøm. Denne sesongen ble også kronet med Kniksenprisen som årets forsvarsspiller i Norge. I hjemmekampen mot Tromsø to år etter, rundet Kippe 200 seriekamper for klubben.

* I 2014 tangerte han klubbrekorden til Arild Sundgot da han i hjemmekampen mot Aalesund 28.april 2014 spilte sin seriekamp nummer 315.

* I fjorårets jubileumssesong spilte han strålende, og den ble kronet med karrierens foreløpige høydepunkt. I cupfinalen mot Sarpsborg 08 ble Kippe den store helten da han med bandasje rundt hodet, som den krigeren han er, stanget inn seiersmålet foran Kanarifansen. Faktisk ble han i denne kampen den eldste målscoreren i en norsk cupfinale noensinne.

* Foreløpig har ikke spilleren med flest kamper for LSK noen planer om å legge skoa på hylla, og er i disse dager i gang med en ny oppkjøring foran nok en sesong i den gule drakta. Den 19. i rekken.

Vi gratulerer vår fantastiske kaptein med 40-årsdagen, og ønsker han en strålende dag!

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018-sesongen enda? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: