Feide Aalesund av banen - plassen nærmest sikret

(Lillestrøm - Aalesund 4-0) Da det gjaldt som mest, kom årets største seier. Scoringer av Frode Kippe, Erik Brenden, Ifeanyi Mathew og Erling Knudtzon gjorde at Aalesund ble feid av banen.

Og med 4-0-seieren er plassen i Eliteserien i 2018 så godt som sikret for Lillestrøm. Tre runder før slutt har LSK seks poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplass - og tillegg ni mål bedre målforskjell enn Eirik Bakkes mannskap.

Ned til Aalesund på direkte nedrykk er det hele åtte poeng.

- Utrolig deilig. Vi følte litt på presset foran forrige hjemmekamp mot Sogndal også, men vi greier å løfte oss når vi har press på oss. Det er deilig å se. Vi vinner komfortabelt. En god lagseier, sier Frode Kippe.

Frode Kippe ordnet 1-0 etter 24 minutter da han skjøt et frispark i mål via en Aalesund-spiller. Utover i andre omgang ble forskjellen på lagene bare større og større. Og Lillestrøm vant til slutt 4-0.

- Da vi fikk 2-0 gikk Aalesund litt i oppløsning. De ga opp litt. Og det var gøy at vi scoret mange mål.

39-åringen er faktisk i ferd med å levere en av sine beste sesonger som LSK-spiller. Scoringen mot Aalesund var Kippes femte seriemål. Imponerende av en midtstopper - ikke minst med tanke på at han bare har startet 16 kamper. Dermed har han et målsnitt han aldri før har hatt på toppnivå.

- Nei, jeg har vel ikke det, svarer Kippe, som ikke føler at alderen tynger - selv om han fyller 40 år i januar.

- Kroppen er fortsatt bra. Jeg føler meg pigg, og tenker ikke så mye på alderen. Det er sinnssykt gøy. Dette har vært livet mitt i mange år. Jeg setter mer og mer pris på det. Det er bare å nyte den lille tiden jeg har igjen.

- Er dette den beste sesongen din på mange år?

- Det er vanskelig å si. Jeg synes jeg har gjort en stabilt god sesong. Jeg har levert jevne kamper på et bra nivå. Og det er det som er viktig for min del. Det handler mye om at jeg har fått trent godt over en lang sesong. Jeg har følt at jeg har vært pigg i hver eneste kamp jeg har startet i år.

Noen minutter før slutt ble han erstattet av 22 år yngre Erik Tobias Sandberg. Den lovende 17-åringen fikk dermed sin debut i Eliteserien, og rakk å vise at han ikke er noen junior. Lillestrøm-gutten vant alle de fire duellene han rakk å være involvert i.

- Han har gått og trippet lenge nå, og i dag følte Arne at det var muligheter. Det var gøy at han fikk debuten. Han har en spennende fremtid foran seg. Vi får håpe at han er en fin arvtager, sier Frode Kippe om Erik Tobias Sandberg.

Annonse fra Eliteserien: