Fagermo nekter å svare på om han var LSK-supporter

Han vil ikke si det rett ut, men mye tyder på at Dag-Eilev Fagermo (51) hadde varme følelser for Lillestrøm da han vokste opp på Raufoss på 1970-tallet.

Annonse:

Søndag kommer Odd til Åråsen, og i spissen for telemarkingene: Den profilerte og munnrappe treneren som nå leder klubben i sin 11. strake sesong.

Her kan du kjøpe billetter til søndagens kamp mellom LSK og Odd!

Fagermo dyrker Telemark-profilen for alt det er verdt, men han vokste opp på Raufoss i en tid da Tom Lund og Lillestrøm gikk til topps i norsk fotball.

På spørsmål om LSK var favorittklubben da han var guttunge, blir Fagermo først litt stille. Så sier han:

- Jeg vokste opp på Raufoss. Raufoss-folk kjørte til Åråsen for å se på Lillestrøm på den tida. Jeg sier ikke noe mer enn det.

Han humrer godt - og legger til:

- Og så var jeg ballgutt for Tom Lund og Lillestrøm da de kom til Raufoss og herjet i cupen.

Dag-Eilev Fagermo sikter til semifinalen i 1977. LSK slo Raufoss 3-1 på bortebane etter scoringer av Gunnar Lønstad, Terje Olsen og - selvsagt - Tom Lund.

- Hvordan er forholdet ditt til Lillestrøm i dag?

- Jeg ser på Lillestrøm som en av de store i norsk fotball. Klubben har en fantastisk historie, og har en av de beste supportergruppene i Norge. Så har de alltid hatt store og sterke personligheter som Tom Lund, Ståle Solbakken og Frode Kippe. Jeg synes det er moro å komme til Åråsen. Det er en arena med sjel.

Søndagens motstander ligger på 9. plass i Eliteserien med 16 poeng på 12 kamper, 5 poeng foran et LSK som er nummer 13.

- Det blir en tøff kamp. Lillestrøm spiller kompakt, direkte og er gode på kontringer. Men det er en fordel for oss at Frode Kippe er ute med karantene. Han er den beste dødballspilleren i Eliteserien, sier Odd-treneren.

Han forteller at han aldri før hadde vunnet på Åråsen før 4-2-seieren i det dramatiske oppgjøret i 2016. Også i fjor klarte telemarkingene å vinne borte mot Lillestrøm.

Denne gangen kommer han med et ungt lag som ifølge Fagermo har en svært lys fremtid.

- Vi har en av de mest spennende spillergruppene i Norge nå. Vi er blitt klart bedre offensivt, men vi sliter defensivt. Hvis jeg får beholde dette laget fremover, så skal jeg bygge et nytt medaljelag i Skien. Jeg tror vi blir bedre og bedre utover i sesongen, sier Dag-Eilev Fagermo til lsk.no.

Se hvilken LSK-legende som er æresgjest mot Odd!

Annonse fra Eliteserien: