Erik Karlsen: - Jeg ble fisket opp av Ivar Hoff

Erik Karlsen (64) sto på Strømsveien med bagen over skulderen da han plutselig ble plukket opp av Ivar Hoff. Og hentet til Lillestrøm.


- Ivar Hoff var lederen, og Tommy (Lund) var spilleren. Så hadde dem noen skumle planer. Jeg ble fisket opp av Ivar da jeg sto utenfor meieriet på Strømmen på Strømsveien og ventet på en buss. Da jeg ble sluppet av på Lørenskog var jeg innkalt til trening på Åråsen, forteller Karlsen med et smil.

Den daværende Strømmen-spilleren var blant de første som ble hentet fra rivaliserende klubber av offensive LSK-ledere på 1970-tallet.

Mannen som brukte rundt 2,30 minutter på å score hat-trick mot Mjøndalen i 1977, en nærmest uslåelig rekord på øverste nivå i Norge, kom før 1973-sesongen - og var med på reisen fra 3. divisjon i 1973 til The Double i 1977.

- Et ord som jeg synes blir brukt for mye i dag, som jeg må bruke for å dekke det: Fantastisk. Utrolig fantastisk - for meg, en sliten elektrikerlærling, beskriver den tidligere spissen.

- Hvor lang tid brukte du på å score det hat-tricket mot Mjøndalen?

- De som rapporterte fra kampen sier at det tok to minutter og noe. Altså under tre minutter.

Som trener utmerket også den verbale Erik Karlsen seg. Han ledet Strømmen til et sensasjonelt opprykk til øverste nivå foran 1986-sesongen.

- Jeg var god. Jeg var fryktelig god som trener. Jeg har prøvd å surre med en del andre ting etterpå i livet, men det er ingenting som jeg har drevet med som jeg har hatt så anlegg for å være som trener for et fotballag for voksne. Og jeg har fått til et par andre ting også. Det er helt skummelt hvor god jeg var, sier Erik Karlsen.

Han skulle gjerne ha opplevd å trene LSK på et tidspunkt, men var aldri i dialog med klubben om å bli trener på Åråsen.

- Nei, ikke ordentlig, sier 64-åringen, som i dag driver selskapet Postrom Maskiner AS, og brygger også sitt eget øl på gården hjemme i Sørum.

- Når burde tidspunktet ha vært der for din del?

- I 1986 eller 1987. Etter at jeg hadde gjort det jeg gjorde med Strømmen i 1984 og 1985. Det er ikke noe stort regnestykke, det - når du ser på det i etterpåklokskapens lys. Men det er kanskje ikke så viktig. Det var mye annet å velge i, og de valgene Lillestrøm tok, gjorde at de var i toppen, sier Erik Karlsen.

Han trekker først og fremst fram Joe Hooley som den han lærte mest av.

- Grunnen til at Strømmen rykket opp i den øverste divisjonen da jeg trente dem, er rett og slett det jeg lærte her. Som jeg tok med meg, og satte tydeligere og bedre på Strømmen enn det faktisk var her på Åråsen.

Erik Karlsen er den sjette LSK-legenden som blir intervjuet i God fugl-aksjonen. Til nå har vi fått inn over 200 000 kroner, og alle inntektene øremerkes en ny spiller i 2018. Har du lyst til å bidra? VIPPS til 118038 eller kontonummer 1503.46.11413. Merk innbetalingen med «God fugl».

Annonse fra Eliteserien: