Cupen kom hjem til Lillestrøm!

Han var syk i dagene før kampen. Han måtte sy fire sting i panna. Likevel steg Frode Kippe (39) til værs og sikret Lillestrøms sjette norgesmesterskap. Foran elleville supportere ble cuptriumfen feiret på Norges Varemesse.

LSK vant 3-2 i den høydramatiske cupfinalen mot Sarpsborg 08. Simen Kind Mikalsen sjokkerte motstanderen ved å skyte ballen i mål allerede etter ett minutt og 11 sekunder. Etter 11 minutter økte Mats Haakenstad til 2-0 - og de mange Lillestrøm-supporterne på tribunen gikk helt av hengslene.

Patrick Mortensen sørget imidlertid for ny spenning i kampen med sin redusering midtveis i første omgang. Frem til pause var det Sarspsborg som styrte det meste på Ullevaal.

Men LSK hevet seg etter pausen. Frode Kippe gikk i bakken etter å ha skallet med Mortensen 51 minutter ut i kampen. Kapteinen begynte å blø, og måtte sy fire sting etterpå. LSK-kjempen nektet imidlertid å bli byttet ut. Med bandasjert hodet fortsatte han kampen. Og det hele endte på den mest episke måten: 39-åringen rev seg løs i Sarpsborg-feltet på en corner, steg til værs - og headet inn 3-1 etter 58 minutter.

Østfoldingene reduserte til 3-2 seks minutter senere da Kristoffer Zachariassen avsluttet via Kippe og inn bak en utspilt Arnold Origi. Men Sarpsborg kom ikke noe nærmere, ikke minst takket være en meget god LSK-keeper som stoppet flere store sjanser i sluttminuttene.

Ti år etter at han løftet kongepokalen for første gang, kunne Frode Kippe gjøre det igjen.

- En fantastisk følelse. Jeg er utrolig stolt av laget som klarte å levere en så god prestasjon, sier en sliten - men lykkelig - Frode Kippe dagen derpå.