Bakke plages fortsatt av cupfinale-tapet

Geir Bakke (48) plages fortsatt av cupfinale-tapet - selv om det er over tre måneder siden Lillestrøm gikk seirende ut av Ullevaal-bataljen. Men han vil ikke snakke om at han skal ha revansje på lørdag.

- Nei. Jeg har ikke noe spesielt tro på «revansje», at vi skal «ta igjen fra sist gang» og de tingene der. Det var en del med inngangen på cupfinalen som vi ikke var fornøyd med. Vi må ha mer tilstedeværelse, og dommerne var heller ikke på plass, sier Bakke til lsk.no.

Annonse:

- Hvor lang tid brukte du på å få cupfinalen ut av systemet?

- Den er vel ute hos de fleste. Hos meg sitter den sånn passe i ennå, svarer Bakke - og ler.

- Jeg er ikke søvnløs av den grunn. Men vi var i finalen i 2015 også. Da møtte vi Rosenborg, og jeg følte at de var såpass mye bedre. Nå følte jeg at det var en helt åpen kamp. Litt kron og mynt. Og da er det kjedelig å få slagsiden.

- Hvem er favoritt på lørdag?

- Lillestrøm på gress hjemme... Dessverre må jeg si at Lillestrøm er klare favoritter, men vi frykter ingen. Selv ikke Lillestrøm på Åråsen, sier Geir Bakke med et så lurt smil at vi mistenker Sarpsborg-treneren for bevisst å legge presset over på LSK før lørdagens kamp som har avspark klokka 15.30.

Se vår live-sending fra Sarpsborg her!

Vi brukte onsdagen til å besøke Østfold-klubben som på imponerende vis har utviklet seg til å bli et av Norges beste lag de siste årene. I serieåpningen ble en ny barriere brutt: For første gang ble Rosenborg slått i Eliteserien.

- Det var en typisk seriestart-kamp. Vi slo mye langt, og trykket etter. Vi hang litt i tauene i første omgang da vi ikke klarte å ha så mange trekk i laget selv, men vi var solide defensivt. I andre omgang kjemper vi oss til å få overtaket i kampen. Vi fikk målet, og var flinke til å stenge kampen etter det, sier Bakke.

I fjor sommer ble Anders Trondsen solgt til Rosenborg, og etter sesongen tikket nye millioner inn da Krepin Diatta og Sigurd Rosted begge ble solgt til Belgia. Men Sarpsborg 08 har hentet inn et dusin nye spillere før 2018-sesongen, og ser solide ut også denne sesongen.

- Det er noen sko å fylle etter de som har forsvunnet. Men vi har fått gode spillere inn også. Totalt sett synes jeg stallen vår er solid. Vi har god dekning på samtlige plasser. Utfordringen er å få dette til å fungere helg etter helg. Vi har jo levd av å utvikle spillere som vi igjen har solgt. Hvis vi skal være med helt der oppe i fremtiden, så kan vi ikke slippe spillerne i sommervinduet. Og vi bør holde på spillerne litt lenger enn at de blir solgt rett etter at de har slått gjennom, sier treneren som vokste opp i Rælingen.

Selv om det står mange millioner kroner på Sarpsborg-kontoen, er Bakke opptatt av at klubben ikke får dyre vaner.

- Det er viktig at vi forvalter de kronene fornuftig. Vi kan ikke tulle med lønnspolitikken vår. Men vi har valgt å bruke en del penger på et stort støtteapparat rundt A-laget.

Klar for fotballsesongen? Kjøp sesongkort her!

Annonse fra Eliteserien: