Arild Sundgot: - Håper alle blir med på finalefesten

Med 109 seriemål er Arild Sundgot (39) den som har scoret desidert mest på toppnivå for Lillestrøm. Etter noen skuffende sesonger tror LSK-assistenten på bedre tider for Sportsklubben.


Fra 1997 til 2012 hadde han Åråsen som hjemmebane, og fikk blant annet med seg cupgull og seriesølv. Den mangeårige spissen er sjeleglad for at han ble i LSK hele karrieren, og stortrives nå som Arne Erlandsens assistent.

Etter noen tunge år uten mange høydepunkter tror Sundgot at en ny cupfinale vil gi både klubben og omgivelsene et løft.

- Det betyr utrolig masse. Det har vært ti år uten noe som helst, egentlig. Det har vært mest bunnstrid. At vi endelig skal få oppleve en finale igjen, er utrolig stort. Det var kjempebra gjort at vi klarte å slå Molde borte i semifinalen, sier Sundgot.

Han var med på cupfinalen både i 2005 og 2007. Begge gangene holdt spillerne seg unna lørdagens finalevorspiel. I år - derimot - har trenerteamet sagt ja til at laget får ta en tur innom scenen på Norges Varemesse kvelden før dagen.

- Vi håper at det skal gi spillerne en positiv effekt når de får se hvor mange som feirer dem. Det blir en stor fest for hele Lillestrøm. Jeg håper alle blir med på festen og på kampen. Vi trenger backinga fra publikum. Vi skal gi alt vi kan for at vi skal lykkes, sier Arild Sundgot.

Selv om Tom Lund har scoret mest hvis vi regner mål i samtlige divisjoner, er ingen i nærheten av Sundgots 109 toppseriemål. Erling Knudtzon skal stå på godt de neste fem-seks årene for å kunne ta den rekorden.

- Jeg er veldig stolt over å være den som har scoret flest mål for Lillestrøm i Eliteserien. Jeg husker godt at jeg snakket med Tom Lund da vi hadde like mange mål. Så gikk jeg forbi, minnes sunnmøringen, som kom fra Hødd før 1997-sesongen.

- Jeg er veldig glad for at jeg ble i Lillestrøm i hele min seniorkarriere. Jeg er veldig stolt av det, tillegger han.

Arild Sundgot er den syvende LSK-legenden som blir intervjuet i God fugl-serien. Til nå har vi fått inn over 200 000 kroner, og alle inntektene øremerkes en ny spiller i 2018. Har du lyst til å bidra? VIPPS til 118038 eller kontonummer 1503.46.11413. Merk innbetalingen med «God fugl».

Annonse fra Eliteserien: